Pekel voor zalmzijde

0,00 per stuk

Pekel voor zalmzijde voor in de rookoven

4 couverts
24 uur
Ingrediënten
  • Zalmfilet hele zijde
  • 500 gr zeezout grof
  • 500 gr bruine basterdsuiker
  • 20 gr jeneverbessen
  • 15 peperkorrels
Bereidingswijze
  1. Meng alle ingrediënten samen in een mengkom.
  2. Leg vervolgens de droge pekel op de vlees kant van de vis.
  3. Laat dit 24 uur in onderdruk staan. Met gewicht boven op de zalm.
  4. Haal vervolgens de zalm uit de pekel en spoel deze af .
  5. Zalm is nu klaar om gerookt te worden.
  6. De zalm rook je in 15 tot 18 minuten tot de gewenste gaarheid in de rookoven.
Bestel ingrediënten
  1. Zalmfilet Noors Zijde Trim C Geschubd Ca1300 Gr
    Zalmfilet Noors Zijde Trim C Geschubd Ca1300 Gr
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Kiloprijs
    4762820
  2. Van Gilse Bruine Basterdsuiker
    Van Gilse Bruine Basterdsuiker
    Van Gilse
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Pak 600 Gram
    2001626
  3. Apollo Peper Zwart Heel
    Apollo Peper Zwart Heel
    Apollo
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Bus 450 Gram
    2137588
  4. La Baleine Zeezout Grof
    La Baleine Zeezout Grof
    La Baleine
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Emmer 5 Kilo
    2002591
  5. Apollo Jeneverbessen
    Apollo Jeneverbessen
    Apollo
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Bus 300 Gram
    2136449
Ik heb eenvraag