Gepofte knolselderij met Hazelnootcrème en zure knollinten
4 personen
1 uur
vegetarisch
Ingrediënten
- 1 grote knolselderij
- 2 limoenen
- 100 ml water
- 100 ml suiker
- 40 g truffelkaas (optioneel voor veganisten)
- 20 g geroosterde hazelnoten
- 20 ml sojaroom
- 10 g zeezout
- Aluminiumfolie
- Dunne schiller
- Rasp
- Stekerdoos
- Diep bord
Bereidingswijze
- Snijd de knolselderij in de helft. Pof het met schil in aluminiumfolie met zeezout gedurende 30 minuten op 220 graden.
- Kook het sap van limoenen, suiker en water totdat de suiker is gesmolten. Snijd de andere helft van de knolselderij in twee gelijke stukken. Snijd linten uit één deel met een dunschiller en meng met het zoetzure mengsel.
- Rasp het andere deel van de knolselderij en frituur op 170 graden.
- Rooster de hazelnoten gedurende 6 minuten op 180 graden. Steek de gepofte knolselderij in 4 stukken. Draai de afsnijsels op met de hazelnoten en sojaroom tot een gladde crème.
Bordopmaak
- Neem een groot diep bord en leg in het midden de uitgestoken knolselderij.
- Smeer een dikke laag crème erbovenop.
- Plaats speels de zure linten naast de knol en strooi de knol krokant eroverheen.
- Rasp de truffelkaas over het gerecht om het af te maken.
Bestel ingrediënten