Geroosterde knolselderij soep met truffeltapenade en croutons
4 couverts
40 min
vegetarisch
Ingrediënten
- 20 gr croutons
- 12 gr tijm
- 5 gr truffel tapenade
- 320 dl groente fond
- 3 dl olijfolie
- 50 dl koksroom
- 405 gr knolselderij
- 3 tenen knoflook
- 35 gr uien
- 2 gr peterselie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven of BBQ voor op 220˚C. Schil en snij de knolselderij in blokjes, kneus de tenen knoflook. Leg de blokjes knolselderij samen met knoflooktenen op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak voor 30 min in het midden van de oven.
- Snipper de ui en bak deze kort met de olijfolie in een soeppan. Haal twee van de drie knoflookteentjes tussen de knolselderij uit en voeg de knolselderij met de overige knoflookteen toe aan de soeppan. Voeg de bouillon en de kookroom toe. Pureer met een staafmixer tot een romige en stevige soep.
- Voeg eventueel extra bouillon toe voor de gewenste dikte.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Bordopmaak
- Serveer de knolselderijsoep in de glaasjes of bord.
- Top af met een klein beetje truffel tapenade en fijn gehakte peterselie, tijm en een paar croutons.
Wijntip
Bollini 2020 Pinot Grigio Rosato Vigneti Delle Dol
Bloemen en jong rood fruit in de neus die meteen zijn frisheid verraden. De smaak is mooi fris, droog en delicaat. Hinten van peer en bloesem zijn samen met de lichte zuren mooi in balans.
Bestel ingrediënten