Geroosterde tomaten met Burrata en verse basilicum
Een verrassende variant op de salade caprese door de frisse en zachte burrata.
2 personen
20 minuten
vegetarisch
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Zijerveld.
Ingrediënten
- 350 gr cherrytomaten
- 1 teentje knoflook
- 3 el extra vierge olijfolie
- 15 gr verse basilicum (of munt)
- 5 citroen
- 1 Burrata
- 1 el geroosterde pijnboompitten (of gehakte pistachenoten)
- 1 el rode wijnazijn
- peper & zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de cherrytomaten en snijd de knoflook in plakjes. Plaats de cherrytomaten en knoflook op een bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 30 minuten. Besprenkel met de rode wijnazijn en laat afkoelen.
- Plaats de basilicum in een hoge beker en voeg de olijfolie, citroenrasp en citroensap toe. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de geroosterde tomaten samen met de Burrata. Verdeel de basilicum olie erover en serveer met de geroosterde pijnboompitten en overige basilicum.
Bestel ingrediënten