Geroosterde tonijn met koriander-limoen mayonaise
4 couverts
15 min
Ingrediënten
- 200 gr tonijn
- 40 ml teriyakisaus
- 12 ml koriander-limoen mayonaise
- 5 gr bieslook
- 12 gr knolselderij
Bereidingswijze
- Bak de tonijn kort aan alle zijden in een pan met een klein beetje olie. Laat afkoelen en snijd de tonijn in dunne plakjes.
- Snijd dunne kleine frietjes van de knolselderij en frituur het daarna kort op 170°C.
- Snijd de bieslook ongeveer 1 cm lang.
Bordopmaak
- Doe een klein beetje teriyakisaus op een amuse lepel, leg daarop de plakjes tonijn.
- Spuit een klein puntje mayonaise op de tonijn en leg daarop speels de gefrituurde knolselderij en een klein takje bieslook.
Wijntip
Fritz Walter 2018 Spatburgunder Trocken
Elegant en verfijnd met bramen, bessen en frambozen. Dankzij de klassieke rijping op grote eikenhouten vaten krijgt hij tonen van vanille, zoethout en specerijen. Denk aan laurier, jeneverbes en kruidnagel.
Bestel ingrediënten