Gyoza & dumplings met huisgemaakte soja dip
4 couverts
20 minuten
Ingrediënten
- 4 st spinazie gyoza
- 4 st kip gyoza
- 4 st appel gyoza
- 4 st rundvlees gyoza
- 4 st dim sum wontonmix
- 4 st dim sum stoommix
- 2 gr miso
- 6 cl mirin
- 3 cl sesam olie
- 10 cl tempura saus
- 25 ml yuzu
- 3 stengels bosui
- 1 st rode peper
Bereidingswijze
- Verhit de tempura saus in een steelpan en voeg hier de miso pasta aan toe.
- Voeg hier vervolgens de mirin en de sesam olie aan toe en reduceer de marinade tot de gewenste dikte.
- Snipper de bosui in ragfijne stukjes en voeg deze aan de saus toe. Doe hetzelfde met de rode peper.
- Haal de gyoza's uit de verpakking en stoom deze in een stoommandje totdat deze warm zijn in de kern. Indien je geen stoommandje hebt maar wel een stoomoven, stoom de gyoza's in de stoomoven voor circa 4 minuten.
- Haal de gyoza uit het stoommandje/oven en zet een pan olie op het vuur.
- Leg vervolgens de dumplings in het stoommandje en stoom deze ook in circa 5 minuten gaar.
- Bak nu de gyoza's aan beide kanten totdat deze mooi krokant zijn aan beide kanten.
Bordopmaak
- Presenteer de gyoza's en dumplings mooi op een bananenblad, eventueel in het stoommandje.
- Garneer het geheel af met de gesneden bosui, peper en de cress.
- Tot slot maak je het gerecht af met de eetbare bloemen.
- Serveer de huisgemaakte dip ernaast en serveer het gerecht met chopsticks.
Bestel ingrediënten