Heilbot uit de oven met tomaten kruidenkorst en basilicum
1 couvert
Ingrediënten
- 150 gr heilbot
- 130 gr cherry tomaat
- 20 ml witte wijn
- 110 gr courgette
- 30 gr sjalot
- 3 gr knoflook
- 3 gr tijm
- 5 ml citroensap
- 30 gr panko
- 10 ml olijfolie
- 20 gr olijven
- basilicum
Bereidingswijze
Benodigdheden: spirellisnijder
- Haal een dag van te voren de heilbot uit en laat de heilbot rustig in de koeling ontdooien op een doek.
- Hou 5 stuks cherry tomaat apart en snij de rest van de tomaatjes in kleine stukjes.
- Snij de ui en knoflook klein. Zet vervolgens deze aan in olijfolie in een steel pan samen met de kleine geplukte tijm.
- Als de ui en knoflook glazig worden voeg de klein gesneden tomaatjes toe. Bak dit vervolgens mee totdat de tomaatje helemaal kapot gaan. Blus de saus af met de witte wijn en de citroen sap. Maak de saus verder op smaak met zout en peper.
- Voeg op het laatst de klein gesneden olijven toe en kook de saus tot de helft in.
- Doe zout op het vlees en de huid van de heilbot.
- Snijd 2 tomaatjes klein en meng deze met het Japanse broodkruim. Maak dit op smaak met zout en peper en leg dit boven op de vis.
- Maak met de spirellisnijder mooie slierten van de courgette.
- Gaar de heilbot voor 9 minuten op 160 graden in de oven, zodat het panko mooi krokant wordt.
- Gaar de courgette slierten in de tomaten saus en breng deze op smaak met zout en peper.
- Pof 3 tomaatje in de oven met zout en peper en olijfolie.
Bordopmaak
-
Leg in een diep bord de courgette spaghetti slierten en daarboven de heilbot.
-
Garneer het gerecht af met basilicum en affilla cress.
Bestel ingrediënten