Herfstsalade met gerookte gansfilet
4 couverts
Ingrediënten
Benodigde apparatuur:
- Bradley Smoker (of andere rookoven), kernthermometer en oven.
Ingrediënten:
- 480 gr mesclun
- 20 ml balsamico dressing
- 200 gr groene asperges
- 80 gr dadels
- 100 gr paddenstoelenmix
- 40 gr gepelde walnoten
- 40 gr granaatappelpitten
- 40 gr gekookte kastanjes
Gansfilet (natte marinade):
- 225 gr gansfilet zonder vel
- 100 gr colorozozout
- 200 ml water
Pompoen:
- 330 gr flespompoen
- 30 ml Il Borgo red label condiment
Vijgen:
- 2 vijgen
- 20 gr suiker
Bereidingswijze
- Droog de gansfilet en rook ze koud in de rookoven. Bak ze aan en gaar tot een kerntemperatuur van 52°C. Laat ze afkoelen en snij in dunne plakken.
- Maak de pompoen schoon en snij in kleine blokjes. Leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal, besprenkel met olie, peper, zout en een beetje balsamico dressing. Gaar ca. 15 minuten in de oven op 180 °C.
- Snij het kontje van de asperges, blancheer en snij ze doormidden.
- Snij de vijgen in vieren, maak van de suiker karamel en karamelliseer de vijgen.
- Snij de dadels in reepjes.
- Maak de paddenstoelen schoon, snij ze en bak ze aan.
- Snij de kastanjes in kleine stukjes.
- Halveer de walnoten.
Bordopmaak
- Maak de sla aan met de dressing, meng hier de walnoten, dadels, kastanjes en pompoenblokjes door en dresseer op een bord.
- Steek de asperges en de gekaramelliseerde vijgen in de sla en verdeel hier speels de plakjes gerookte gans over.
- Strooi tot slot de gebakken paddenstoelen en de granaatappelpitjes over de salade.
Bestel ingrediënten