Hertensucade met kruidkoek jus en pompoen, spruiten en paddenstoelen
4 couverts
15 minuten
Ingrediënten
- 4 st hertensucade geportioneerd
- 100 ml glacé de veau
- 1 plak kruidkoek
- 1 st citroen
- 12 st spruiten
- 60 gr gesneden spek
- 1 st sjalot
- 0,5 gr nootmuskaat
- 1 bakje salad pea
- 300 gr pompoen sous vide gegaard
- 0,5 gr komijn
- 0,5 gr kerrie
- 2 gr krokante boekweit
Bereidingswijze
- Verwarm de glacé de veau en verdun deze met een beetje water en citroensap.
- Voeg hier de gekruimelde kruidkoek aan toe.
- Blancheer de spruiten en snijd de pompoen in kleine stukjes.
- Bak de pompoen aan met de gesneden sjalot, kerrie en komijn. Voeg hier een klein scheutje water aan toe zodat er een mooie chutney ontstaat.
- Glaceer de spruiten met uitgebakken spekjes, sjalot en de cantharellen en breng deze op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Verwarm de sucade in de kruidkoekjus.
Bordopmaak
- Leg de pompoenchutney in het midden van het bord.
- Leg daar bovenop de hertensucade.
- Garneer deze af met pistache crumble.
- Leg in een cirkel de spruiten met de cantharellen er omheen.
- Garneer het gerecht af met salad pea.
Bestel ingrediënten