Homemade BBQ-Burger met Black Truffle Mayonaise
2 personen
30 min
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Jean Baton.
Ingrediënten
- 150-200 gr rundergehakt
- 50 gr baconreepjes
- 2 theelepels paprikapoeder
- peper en zout
- olie
- 1 ui, in ringen
- 1 theelepel bruine suiker
- 1 theelepel balsamicoazijn
- 1 eetrijpe avocado
- 1/2 verse rode peper
- sap van 1/2 limoen
- 1 teentje knoflook
- 2 plakjes bacon
- 2 hamburgerbroodjes
- 2 eetlepela Jean Bâton Black Truffle Mayonnaise
- 4 grote bladeren sla
- 2 augurken
Bereidingswijze
- Snijd de baconreepjes tot snippers en bak uit. Meng het gehakt met de baconsnippers, paprikapoeder, knoflook, peper en zout. Vorm hiervan 2 hamburgers.
- Bak de hamburgers op hoog vuur aan beide kanten. Leg de uienringen in de andere helft van de pan en bak een minuutje mee. Meng suiker en azijn door de ui. Laat alles nog 10 minuten op laag vuur bakken.
- Prak het vruchtvlees van de avocado en meng dit met de fijngehakte rode peper en limoensap.
- Haal de burgers en ui uit de pan en leg apart. Bak de bacon 1-2 minuten krokant.
- Besmeer de broodjes met 1/2 eetlepel Jean Bâton Black Truffle Mayonnaise. Leg daarop de slabladeren en burgers. Verdeel het avocadomengels over de burgers en leg daarop de bacon. Verdeel hierover de gekarameliseerde uitjes en leg daarop de plakjes augurk. Besmeer de bovenkant van de broodjes met Jean Bâton Black Truffle Mayonnaise en leg op de burgers.
Bestel ingrediënten