Aperitief
Niks zo lekker om even nog gezellig wat te drinken voordat we aan tafel gaan of een lekker borreltje voor het eten. Het aperitief is weer terug van weg geweest. Gasten gebruiken dit moment om alvast even lekker in de sfeer te komen en de omgeving op zich in te laten werken. Maar behalve dat het alleen maar voor de sfeer (en omzet) zit er ook een mooie bijkomstigheid aan het aperitief drankje. Een lekker drankje vooraf aan het eten werkt namelijk eetlust opwekkend!
Waar men vroeger vaak de keuze had tussen een sherry of martini zijn de keuzes en mogelijkheden inmiddels ruim. Steeds vaker zien we cocktails of mocktails als aperitieven verschijnen of wat te denken van een mooie cider, cava, prosecco of aperol? Maak je cava of prosecco nog wat interessanter door een klein scheutje van een aparte limonadesmaak toe te voegen, serveer af met een klein stukje fruit en je hebt in no time een lekker aperitief. Let er alleen op dat je hem niet te zoet maakt want dat remt de eetlust juist af.
Het perfecte aperitief moet uiteindelijk aan een paar kenmerken voldoen:
• Verfrissend, een lekker fris aperitief drankje spoelt de mond lekker schoon en zorgt dat de smaakpapillen worden geactiveerd.
• Bubbels! Maak het sprankelend. Niet alleen doet een bubbelend aperitief het goed voor de sfeer maar de bubbel zorgt ook voor meer trek in eten.
• Laag in alcohol, hoe meer alcohol hoe meer de mond (en uiteindelijk de geest) verdoofd wordt. Hou het fris en licht.
• Surprise! Zorg dat een aperitief niet alleen goed smaakt maar er ook nog eens leuk uit ziet. Het is het eerste drankje van de avond en daarom dan ook meteen de toonzetter. Zorg dus ook voor mooi glaswerk voor de ultieme ervaring.
Hieronder hebben wij weer een mooie selectie gemaakt van onze aperitieven. Proost!