Pilsener
Afgelopen jaren komen er steeds meer verschillende bierenstijlen op de markt maar het meest verkochte bier in Nederland blijft toch nog steeds pils. Pils is in 1842 voor het eerst gebrouwen door de Duitser Joseph Groll in het stadje Pilsen (Tsjechië). Uniek was dat er in het brouwproces geen gebruik werd gemaakt van bovengisting, maar van ondergisting. Door de ondergisting kon pils alleen gebrouwen worden bij lage tempraturen in de winter of in de koude delen van Europa. Door de populariteit van de kraakheldere bierstijl kwam pils ook al snel vanuit Tsjechië en Duitsland naar Nederlandse bodem. Toen er eind van de 19e eeuw ook koelmachines beschikbaar kwamen werd het brouwproces makkelijker en de kwaliteit constanter. Tegenwoordig zijn er in Nederland veel verschillende pils brouwerijen met allemaal hun eigen kernmerkelijke uitstraling en smaak. Hieronder vind je een selectie van de verschillende pilsener die wij in ons assortiment hebben.
Alcoholpercentage: 4,4 - 5,2%
Kleur: 4-10 EBC
Bitterheid: 20-45 IBU
Gisting: Ondergistend
Serveertemperatuur: 3 - 5 graden Celsius
Smaakcategorie: Soepel & Subtiel
Bier/spijs combinaties: Schaal- en schelpdieren, witvis, mosselen, Aziatische gerechten, Mexicaanse gerechten, salades, zachte romige kazen