Keukengerei - bewaren
Het veilig bewaren van gerechten is essentieel in een horeca bedrijf. Tevens om voedselverspilling tegen te gaan, is het noodzakelijk om te weten hoe je het voedsel veilig kan bewaren. Bewaar het op de juiste temperatuur zodat er geen bacteriën bij kunnen komen. Bacteriën slaan toe bij een temperatuur boven de 8 graden, dus hoe koeler hoe beter. Voorzie het bewaarde voedsel ook van etiketten zodat het duidelijk is wanneer het is klaargemaakt en hoelang je het voedsel kan bewaren.
Het bewaren van voedsel kan in verschillende gastronorm bakken. Een gastronorm bak (GN) is speciaal ontwikkeld voor de gastronomie. Deze word gebruikt voor het voorbereiden, bereiden, maar ook het bewaren, warm houden en vervoeren van gerechten. Er zijn standaard formaten welke wereldwijd worden gebruikt. De bakken zijn hygiënisch en met elkaar te combineren. Er zijn verschillende materialen zoals kunststof welke in de magnetron te gebruiken zijn en geschikt als zijn bewaardoos. Deze kunnen tegen temperaturen van -40 tot +99 graden. De hoge kwaliteit roestvrijstale gastronormbakken hebben gladde randen en zijn eenvoudig te reinigen. Geschikt voor in ovens, koelkasten, bain marie systemen en chafing dishes.