Keukenhygiëne
Als horecaondernemer weet je dat een goede hygiëne in de keuken essentieel is! De keuze van de professionele hygiëne- uitrusting moet daarom zorgvuldig worden overwogen. Er komt veel bij kijken zoals de juiste ontvetter, keukenreiniger en vloerreiniger. Maar ook schone afvalbakken en voedseldozen om gerechten goed te kunnen afsluiten. Voorkom kruisbesmetting in de keuken tussen rauw voedsel en bereid voedsel door de hygiëne maatregelingen in acht te nemen.
Daarnaast is de toepassing van schoonmaakmiddelen ook belangrijk. Pas je het desinfectiemiddel met heet of lauw water toe? Hoe lang is de inwerktijd? Desinfectiemiddel is vaak op basis van alcohol en dat gecombineerd met heet water zorgt ervoor dat de alcohol vervliegt. De inwerktijd is vaak minimaal vijf minuten, zolang duurt het namelijk voordat de bacteriën gedood zijn. Lees daarom altijd de gebruiksaanwijzing.
Wil jij een reiniging die milieubewust is?
Vraag om advies bij de non food specialist, want ook hierin kunnen keuzes gemaakt worden.