Italiaanse kaasfondue met Parmigiano Reggiano en Gorgonzola
4 personen
30 minuten
vegetarisch
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Zijerveld.
Ingrediënten
- 500 gr Parmigiano Reggiano
- 300 gr Gorgonzola
- 350 ml witte wijn
- 1 el citroensap
- oregano
- focaccia
- 2 el maïzena
Bereidingswijze
- Laat de kaas op kamertemperatuur komen en rasp de kazen wanneer dit nog niet gedaan is.
Doe de witte wijn in de pan en breng deze op matig vuur aan de kook. Laat de wijn niet koken. Voeg het sap van de citroen toe. - Voeg nu in kleine delen de geraspte kaas toe. Blijf roeren en zorg dat het niet gaat koken. Los de maïzena op in een beetje water en voeg dit toe. Hak de oregano en voeg deze toe.
- Snij de focaccia en serveer deze bij het fondue.
- Serveer met stukjes focaccia, stokbrood of een lekkere ciabatta. Stukjes groenten zoals, geblancheerde bloemkool en/of broccoli. Hele gebakken champignons.
Serveersuggestie:
Serveer met stukjes focaccia, stokbrood of een lekkere ciabatta. Stukjes groenten zoals, geblancheerde bloemkool en/of broccoli. Hele gebakken champignons.
Eet smakelijk!
Bestel ingrediënten