Italiaanse salade met bruschetta en prosciutto
4 couverts
Ingrediënten
- 100 gr mesclun
- 100 gr baby spinazie
- 1 st little gem
- 40 gr gesneden rode uien
- 50 gr geroosterde paprika
- 10 gr olijven
- 100 gr mozzarella
- 200 gr mini pomodori
- 4 st eieren
- 200 gr parmezaan flakes
- 5 ml aceto balsamico
- 40 gr pittenmix
- 80 gr prosciutto
- 5 ml kruiden dressing
Bruschetta:
- 1/2 stokbrood
- 10 ml peper zeezout olie
- 5 gr gehakte knoflook
Bereidingswijze
- Snijd de stokbrood in schuine plakken en doe hier de peper en zeezout olie samen met de gehakte knoflook overheen. Bak het brood vervolgens af op 180 graden voor ongeveer 15 minuten.
- Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de tomaten en mozzarella door de helft.
- Snijd de bladeren van de little gem af en meng deze met de rest van de sla en spinazie.
- Snijd dunne plakken van de parmezaan. Rooster de pittenmix voor 5 minuten in de oven op 180 graden. Snijd tevens de geroosterde paprika in ringen.
- Pocheer de eieren en breng deze op smaak met peper en zout.
Bordopmaak
- Leg de gemengde sla in een mooi diep bord en meng de sla met de paprika, tomaten mozzarella en de olijven.
- Voeg de dressing toe en meng het geheel met elkaar.
- In het midden van de salade leg je de gepocheerde eieren.
- Leg de bruschetta met de prosciutto op de salade of op de rand van het bord.
Bestel ingrediënten