Japanse bouillon met noedels, geroosterde tonijn en groentes
4 couverts
15 minuten
Ingrediënten
- 70 gr noedels
- 1 ei
Bouillon:
- 55 gr Tokyo Shoyu soup (bonito bouillon)
- 550 ml water
Tonijn:
- 150 gr tonijnfilet
- 5 gr gepeld sesamzaad
- 5 gr zwarte sesamzaad
Groenten:
- 180 gr mini shanghai paksoi
- 80 gr peulen
- 40 gr shi-take
- ¼ bos bosuitjes
- 4 stuks eetbare bloemen
- 1 gr koriander
Bereidingswijze
- Breng het water aan de kook, voeg de bouillon toe en houd het tegen de kook aan.
- Snijd de tonijn in lange stroken van ca. 2-3 cm en druk ze in het sesamzaad.
- Schroei ze in een hete koekenpan rondom heel kort aan.
- Verwijder de bovenkant van de peultjes en snij in flinterdunne julienne/reepjes.
- Blancheer de paksoi, laat ze uitlekken en vouw deze op.
- Verwijder de steeltjes van de shi-take, bak ze goudbruin.
- Snijd de bosuitjes in ringentjes en pluk de koriander.
- Kook de noedels beetgaar en kook de eieren baveux (5 minuten) in kokend water en snij ze in vieren.
- Trancheer de tonijn in de gewenste dikte.
Bestel ingrediënten