Kaas onder de stolp met o.a. Brie de Meaux, Roquefort en Chevre Pico
4 couverts
15 minuten
Ingrediënten
- 70 gr Vacherin de Mont d'or
- 70 gr Brie de Meaux
- 70 gr Roquefort
- 70 gr Livarot
- 70 gr Chevre Pico
- 70 gr Comté
- 120 gr desem vijgen & noten brood
- 120 gr amandel & vijgen brood
- 1 tros druiven
- 40 gr notenmix
- 1 st vijgen
- 30 gr vijgenjam
- 1 st peer
- 1 stengel rozemarijn
- 30 gr appelstroop
- 60 gr chocolade puur
- 100 gr suiker
Bereidingswijze
- Maak suikerwater van 100 gram suiker en 100 ml water.
- Haal hier drie keer de druiven doorheen met stengel en leg vervolgens de druiven voor circa 6 uur in een droogkast.
- Portioneer de kazen op gewicht en leg deze op de stolp.
- Vul de tipjes met compote en snijd de peer in grove stukken.
- Snijd het vijgenbrood en toast deze.
Bordopmaak
- Leg de kaas op de stolp op volgorde van zacht naar half hard, naar hard.
- Vervolgens leg je de rode korst kazen neer en je eindigt met de blauw ader kaas.
- Garneer af met de gesneden peer, gesneden vijgen en de druiven.
Serveertip
- Serveer de kaas met rook onder de stolp voor een licht rokerige smaak en de wow-factor aan tafel.
Bestel ingrediënten