Kaasplateau met bier o.a. Chaource, Munster en Gorgonzola
2 couverts
5 minuten
vegetarisch
15
Ingrediënten
- 40 gr Alphenaer geiten brie combineer met 1 proefglaasje Witte Trapist
- 40 gr Seilac Chaource combineer met 1 proefglaasje Saison Dupont
- 40 gr Tynjetaler gatenkaas combineer met 1 proefglaasje Nimf
- 40 gr Gerome Munster combineer met 1 proefglaasje Green Bullet
- 40 gr Castelli Gorgonzola combineer met 1 proefglaasje Dr. Raptor
- 20 gr toast
- 50 gr druiven
Bereidingswijze
- Snij de kazen in de juiste stukjes en leg ze op de juiste volgorde op de plank.
- Knip een klein trosje van de druiven en leg ze bij de kazen op de plank neer.
- Garneer de plank af met toast.
- Schenk als laatst de bieren erbij.
* Doordat je een complete experience aanbiedt, zijn gasten al snel bereid meer te betalen.
Bier tip
- Halfzachte kazen en witte schimmelkazen, ga voor soepel en subtiel. Een pilsener met een lage gisting of een witbier past hier perfect bij.
- Witte-korstkazen, fris en fruitig. Deze kazen hebben een verfijnde romige smaak, ga daarom voor een fris biertje met tonen van vanille, citrus en koriander.
- Half- en harde kazen, blond en krachtig. Milde kazen zijn goed te combineren met milde bieren, denk hierbij aan een goed blond biertje.
- Gewassen roodkorst kazen, elegant! Gewassen roodkorst kazen passen goed bij stevige, volle en donkere bieren met tonen van karamel en kandij.
- Blauwader kazen, donker en rijk. Scherpe blauwe kazen kunnen goed gecombineerd worden met volle en donkere bieren.
Bestel ingrediënten