Ga voor frisse garnering
Gerechten een finishing touch geven, doe je natuurlijk met de juiste garnering. Met verse kruiden, cressen en kiemgroenten til je de presentatie van een gerecht al snel naar een hoger niveau. Bovendien voeg je hiermee net even wat extra frisheid toe aan je gerechten – zeker in het lenteseizoen onmisbaar! Fleur bijvoorbeeld een voorgerecht op met eetbare bloemen of geef mocktails een verrassende twist met een takje verse tijm.
Kiemgroenten
Kiemgroenten zijn jonge plantjes, die nog maar net zijn ontkiemd voordat ze gegeten worden. Denk bijvoorbeeld aan taugé en alfalfa. De zaden van deze plantjes groeien niet in aarde, maar hebben vocht en warmte nodig. Ze worden handmatig gekweekt in roterende vaten, containers en kweekcellen.
Zodra ze zijn ontkiemd worden ze ‘geoogst’, nog voordat er blaadjes aan de plantjes groeien. Het voordeel aan kiemgroenten is dat ze flink wat antioxidanten bevatten en een goede bron van vezels, enzymen, vitaminen, mineralen en eiwitten zijn. Bovendien zijn ze het hele jaar door goed verkrijgbaar doordat ze worden gekweekt.
Cressen
Cressen onderscheiden zich van kiemgroenten, doordat ze groeien op een vaste voedingsbodem. Ze worden gekweekt in een kas met licht en vervolgens op de groeibodem verkocht, waar ze vanaf geknipt moeten worden. Bovendien kunnen cressen uitgroeien tot volwaardige planten. Om te voorkomen dat dit gebeurt, worden ze vaak koel bewaard. Dit remt de groei af. Daarnaast bevatten cressen net als kiemgroenten veel vezels en voedingsstoffen – een gezonde optie voor jouw gasten dus! Gebruik ze als garnering, voeg ze toe aan een salade of gebruik ze voor het maken van een verse soep. Wat dacht je van bijvoorbeeld van waterkerssoep?
Verse kruiden
Kruiden zijn natuurlijk essentieel om gerechten op smaak te brengen, maar ook perfect als garnering. Verse basilicum maakt een pastagerecht nóg aantrekkelijker en met dille geef je een visgerecht nog meer frisheid. Maar niet alleen als garnering zijn verse kruiden onmisbaar. Ook door soepen, salsa’s, dressings, pesto’s en voor het maken van spreads en dips zijn verse kruiden vaak een goede keuze. Wel is het af te raden verse kruiden niet te gebruiken bij gerechten met een lange bereidingstijd, omdat ze dan hun smaak en geur kunnen verliezen.
- MuntGratis account aanmakenMaak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.InloggenNog geen klant?Bekijk hier de mogelijkhedenKist 1 Kilo4856061
- PeterselieGratis account aanmakenMaak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.InloggenNog geen klant?Bekijk hier de mogelijkhedenZak 100 Gram4890613
- RozemarijnGratis account aanmakenMaak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.InloggenNog geen klant?Bekijk hier de mogelijkhedenZak 75 Gram4894996
- Basilicum GroenGratis account aanmakenMaak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.InloggenNog geen klant?Bekijk hier de mogelijkhedenZak 75 Gram4895027
- DilleGratis account aanmakenMaak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.InloggenNog geen klant?Bekijk hier de mogelijkhedenZak 75 Gram4895259
- BieslookGratis account aanmakenMaak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.InloggenNog geen klant?Bekijk hier de mogelijkhedenZak 75 Gram4895267
- Peterselie PlatGratis account aanmakenMaak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.InloggenNog geen klant?Bekijk hier de mogelijkhedenPak 75 Gram4895283