Ga voor frisse garnering

Gerechten een finishing touch geven, doe je natuurlijk met de juiste garnering. Met verse kruiden, cressen en kiemgroenten til je de presentatie van een gerecht al snel naar een hoger niveau. Bovendien voeg je hiermee net even wat extra frisheid toe aan je gerechten – zeker in het lenteseizoen onmisbaar! Fleur bijvoorbeeld een voorgerecht op met eetbare bloemen of geef mocktails een verrassende twist met een takje verse tijm.

 

Kiemgroenten

Kiemgroenten zijn jonge plantjes, die nog maar net zijn ontkiemd voordat ze gegeten worden. Denk bijvoorbeeld aan taugé en alfalfa. De zaden van deze plantjes groeien niet in aarde, maar hebben vocht en warmte nodig. Ze worden handmatig gekweekt in roterende vaten, containers en kweekcellen.

 

Zodra ze zijn ontkiemd worden ze ‘geoogst’, nog voordat er blaadjes aan de plantjes groeien. Het voordeel aan kiemgroenten is dat ze flink wat antioxidanten bevatten en een goede bron van vezels, enzymen, vitaminen, mineralen en eiwitten zijn. Bovendien zijn ze het hele jaar door goed verkrijgbaar doordat ze worden gekweekt.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

 

Cressen

Cressen onderscheiden zich van kiemgroenten, doordat ze groeien op een vaste voedingsbodem. Ze worden gekweekt in een kas met licht en vervolgens op de groeibodem verkocht, waar ze vanaf geknipt moeten worden. Bovendien kunnen cressen uitgroeien tot volwaardige planten. Om te voorkomen dat dit gebeurt, worden ze vaak koel bewaard. Dit remt de groei af. Daarnaast bevatten cressen net als kiemgroenten veel vezels en voedingsstoffen – een gezonde optie voor jouw gasten dus! Gebruik ze als garnering, voeg ze toe aan een salade of gebruik ze voor het maken van een verse soep. Wat dacht je van bijvoorbeeld van waterkerssoep?

Verse kruiden

Kruiden zijn natuurlijk essentieel om gerechten op smaak te brengen, maar ook perfect als garnering. Verse basilicum maakt een pastagerecht nóg aantrekkelijker en met dille geef je een visgerecht nog meer frisheid. Maar niet alleen als garnering zijn verse kruiden onmisbaar. Ook door soepen, salsa’s, dressings, pesto’s en voor het maken van spreads en dips zijn verse kruiden vaak een goede keuze. Wel is het af te raden verse kruiden niet te gebruiken bij gerechten met een lange bereidingstijd, omdat ze dan hun smaak en geur kunnen verliezen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Mocktail Alcoholvrij genieten Steeds meer mensen drinken geen alcohol meer vanwege een gezonde leefstijl. Toch willen deze mensen vaak wel meedoen met de gezelligheid en genieten van een speciaal drankje. Een mocktail is in dat geval de perfecte manier om deze gasten toch de ervaring en smaaksensatie van een cocktail te bieden, maar dan zonder alcohol.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Ik heb eenvraag