Knolselderij soep met hazelnoot, bacon en croutons
4 personen
40 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten voor de soep:
- 400 g knolselderij
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 50 g groentebouillonpoeder
- 900 ml water
- 400 ml room
- 50 g boter
- Zout naar smaak
Toppings:
- Gebakken uitjes
- Croutons
- Spekjes
- Knolstukjes (extra van de knolselderij)
- Hazelnoten, grof gehakt
Benodigdheden:
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Los het groentebouillonpoeder op in het water.
- Snijd de ui, knolselderij en knoflook in stukken. Fruit ze aan in boter. Voeg het geheel toe aan de groentebouillon en kook tot de helft.
- Voeg de room toe en laat het geheel nog 20 minuten trekken.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout.
- Bak de spekjes in een pan met boter.
- Bak de hazelnoten in de oven gedurende 6 minuten op 180 graden en hak ze grof.
Bordopmaak
- Schenk de soep in een soepkom.
- Voeg royaal de verschillende toppings toe, zoals gebakken uitjes, croutons, spekjes, knolstukjes en gehakte hazelnoten.
Bestel ingrediënten