Koken met de seizoenen

Ieder seizoen brengt weer nieuwe producten met zich mee. Want, niet alle producten zijn het hele jaar door verkrijgbaar of van goede kwaliteit. Daarom zijn we bij Hocras voorstander van koken met de seizoenen. Niet alleen om jouw gasten de beste smaakbeleving te geven, maar ook omdat het duurzamer en dus beter voor onze wereld is. Om je te inspireren zetten we ieder seizoen een mooi ingrediënt in de spotlight.

 

Start van het aspergeseizoen

De lente is natuurlijk hét seizoen van het witte goud: asperges. Het aspergeseizoen is in Nederland ongeveer twee maanden en daarmee dus betrekkelijk kort. Afhankelijk van de temperaturen in februari of begin maart, steken de eerste asperges in de lente de kop op. Vervolgens worden ze vrij snel geoogst. Dat gebeurt bij witte asperges als ze nog net onder de oppervlakte zitten en bij groene asperges zodra ze daar net bovenuit komen. Het oogsten gebeurt doorgaans vanaf april tot juni.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

 

Asperges als superfood

Asperges staan al eeuwen bekend om hun gezondheidsvoordelen en werden zelfs door de Grieken, Romeinen en Chinezen al omschreven als geneeskrachtig kruid. En dat is niet voor niets. Asperges zitten namelijk boordevol goede stoffen, zoals magnesium, calcium, kalium, fosfor, zink, vitamines als B1, B2, B6 en C en asparaginezuren. Met name dit laatste stofje zorgt ervoor dat de groente een positief effect heeft op de werking van de nieren. Daarnaast hebben asperges een bloedzuiverend effect, zijn ze goed voor de darmflora en zouden ze bijdragen aan meer energie en een betere stemming.

Uitgelichte recepten

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Ik heb eenvraag