Koreaanse kool met sukade en rijst
4 personen
40 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten voor de kool:
- 800 g kool
- 180 ml vissaus
- Sap van 2 limoenen
- 4 el rijstazijn
- 80 ml gembersiroop
- 50 ml water
- 2 tl sojasaus
- 1 teen knoflook
- 2 rode pepers
- 4 eieren
Ingrediënten voor de lak en sukade:
- 200 g saus
- 100 ml rijstazijn
- 400 g sukade
Ingrediënten voor de rijst:
- 400 g rijst
- 3 el sesamolie
- 800 ml water
Bereidingswijze
Bereidingswijze Koolbladen en Ei:
- Snijd de knoflook en rode peper fijn. Maak samen met de rest van de ingrediënten een dressing.
- Snijd de kool in grove stukken en kook deze gaar in de dressing.
- Bak 4 spiegeleieren.
Bereidingswijze Lak en Sukade:
- Meng de saus en rijstazijn samen voor de lak en verwarm kort.
- Snijd de sukade in gelijke stukken, lak af en verwarm in de oven.
- Lak nog een keer af voor het uitserveren.
Bereidingswijze Rijst:
- Was de rijst tot het water helder is.
- Meng de rijst, sesamolie en water samen en breng zachtjes aan de kook voor 15 minuten.
Bordopmaak
- Doe de rijst in een diepe kom.
- Leg de sukade, kool en spiegeleieren boven op de rijst.
- Garneer het gerecht met zwarte sesamzaadjes.
Bestel ingrediënten