Koud gerookte zalmfilet met gegrilde groene asperges, groente- en aardappelsalade
4 couverts
8 uur
Ingrediënten
- 720 gr zalmfilet met vel
- 60 gr groene asperges
- Halve little gem
- 3 partjes limoen
- 5 gr cherry tomaten
- 2 gr rode uien
- 6 gr sla
- 4 gr radijs
- 4 st kwarteleitjes
- 295 gr aardappelsalade
- 3 gr dragon
Pekel voor zalmzijde
- 500 gr zeezout grof
- 500 gr bruine basterd suiker
- 20 gr jeneverbessen
- 15 gr peperkorrels
Bereidingswijze
Zalm pekel:
- Meng alle ingrediënten samen in een mengkom.
- Leg vervolgens de droge pekel op de vlees kant van de vis.
- Laat dit 24 uur in onderdruk staan. Met gewicht boven op de zalm.
- Haal vervolgens de zalm uit de pekel en spoel deze af.
- Zalm is nu klaar om gerookt te worden.
- Rook de zalm ca. 8 uur koud in de smoker of Kamado BBQ.
- Snijd de kontjes van de asperges en gril ze op de barbecue of in een pan.
- Hak de dragon.
- Kook het kwarteleitje (koud water: 3 minuten), spoel koud en pel ze. Snijd de radijs in plakjes, was en droog de sla, snijd de tomaatjes in kwarten, maak de uien schoon en snijd in ringen.
Bordopmaak
- Dresseer de zalm op een plank of bord en verdeel de asperges, groentesla en het kwarteleitje er speels naast.
Bestel ingrediënten