Lamsrack met getourneerde groenten en salie chips en groene kruidenkorst
4 couverts
40 minuten
Ingrediënten
- 700 gr lamsrack
- 240 gr sperziebonen
- 4 st radijs
- 4 st bospeen
- 1 st courgette
- 4 st kriel aardappel
- 12 blaadjes salie
- 30 gr maïzena
- 8 gr boter
Kruidenkorst:
- 10 gr tijm
- 10 gr rozemarijn
- 15 ml olijfolie
- 30 gr dragon
- 30 gr krevel
- 30 gr peterselie
- 100 gr broodkruim
- 2 gr zout
- 2 st eiwitten
- 10 gr mosterd
Bereidingswijze
- Haal het vlies van de lamsrack af en doe royaal zout en peper over het vlees heen.
- Maak de sperziebonen schoon en blancheer deze.
- Tourneer de bospeen en de courgette en blancheer deze beetgaar.
- Kook de kriel aardappel gaar.
- Snijd de radijzen door de helft.
- Zet de lamsrack hard aan in een bak pan met olie en boter en bak deze om en om totdat deze mooi dicht is geschroeid.
- Pak alle ingrediënten van de kruidenkorst en draai deze door in een blender. Breng deze vervolgens op smaak met peper en zout.
- Gaar de lamsrack voor circa 12 minuten in de oven op 160 graden.
- Maak een dik papje van water en maïzena en haal hier de blaadjes salie doorheen en frituur deze vervolgens kort op 170 graden.
- Stoof alle groenten in een steelpan en monteer deze af met een klontje boter.
Bordopmaak
- Leg de sperziebonen in het midden van het bord en leg deze in een halve cirkel en leg speels daar omheen de getourneerde groenten.
- Snijd het lamsrack lang de botten heen in dunne koteletten.
Bestel ingrediënten