Lentefrisse Surf en Turf Sukade met Zalm en Paprikakrullen
4 personen
30 minuten
Ingrediënten
- 200 gram ABP-sukade
- 200 gram gerookte zalm
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel gembersiroop
- Sap van 1 limoen
- Zout naar smaak
Bereidingswijze
-
Meng in een kom de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, gembersiroop en limoensap.
-
Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Gril de sukade met zout aan beide kanten tot ze gaar zijn, ongeveer 4-5 minuten per kant voor medium-rare. Laat ze rusten terwijl je de rest van het gerecht bereidt.
-
Bereid de paprikalinten: Snijd de schil van de paprika's af met een dunschiller en snijd met een mes dunne reepjes. Leg ze in ijswater zodat er krullen ontstaan.
Bordopmaak
-
Leg op elk plakje vlees een gevouwen plakje gerookte zalm.
-
Serveer de dressing apart of besprenkel het gerecht met de dressing.
-
Garneer met paprikakrullen, rode ui en afrikaantjes.
Bestel ingrediënten
- Smoked Salmon Zalm Koud Gerookt Atlantisch Gesneden Ca 1000 Gram DiepvriesSmoked SalmonKiloprijs4760030