Madame Jeanette oliebol met kaas en cranberry compote
4 personen
40 minuten
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 250 ml melk
- 20 gr boter
- 20 gr gist
- 20 gr witte basterdsuiker
- 1 ei
- 1 tl zout
- 1 st Madame Jeanette
- 80 gr geraspte kaas
- 60 gr cranberry compote
Bereidingswijze
- Verwarm de melk met de boter in een pan en voeg de gist toe. Zet het geheel zacht op het vuur.
- Hak de Madame Jeanette fijn en voeg deze toe aan de melkmassa.
- Doe de bloem in een mengkom, maak een kuiltje in het midden en voeg het ei toe. Meng tot één geheel en voeg de witte basterdsuiker toe. Giet al roerend de gehakte Madame Jeanette, melk met gistmassa erbij. Voeg tot slot een mespuntje zout toe.
- Bedek de kom met een uitgeknepen natte doek en laat het beslag ongeveer 45 minuten rijzen.
- Schep het gerezen beslag voorzichtig met een grote ijslepel of een schep in de frituur op 175°C. Bak de oliebollen circa 6 minuten.
- Haal de oliebollen met een draadspaan uit de olie en laat ze goed uitlekken op papier.
- Snijd de warme oliebollen open en vul ze met geraspte kaas en cranberry compote.
Serveer de Madam Jeanette oliebollen direct voor een pittige en smaakvolle twist op de traditionele oliebol. Perfect voor een feestelijke gelegenheid!
Bestel ingrediënten