Mämmi hét paasgerecht uit Finland
4 couverts
2 dagen
vegetarisch
Ingrediënten
- 7,5 dl water
- 2 dl rum
- 190 gr speltmeel
- 0,5 dl siroop
- 3 gr zout
- 2 st bloedsinaasappel
Bereidingswijze
- Verwarm het water tot ongeveer 80 graden maar zorg er voor dat het niet aan de kook komt.
- Voeg vervolgens het speltmeel aan het water toe en roer het geheel goed door in de pan.
- Doe vervolgens de gehele pan in de oven en laat deze voor een paar uur in de oven staan.
- Haal na 2 uur de pan uit de oven en voeg weer het zelfde aantal vocht als de eerste keer toe met speltmeel.
- Voeg na 4 uur de siroop, zesdes en sap van de bloedsinaasappels toe.
- Laat dit geheel voor circa 15 minuten zachtjes pruttelen op het vuur. Maar zorg ervoor dat het niet aan de kook komt.
- Laat vervolgens het mengsel afkoelen tot de volgende dag
- Giet vervolgens de rum bij het mengsel erbij en roer alles weer warm.
- Zet vervolgde het geheel weer terug in een voorverwarmde oven op 125 graden voor 5 uur .
- Haal na 5 uur de pan uit de oven en laat deze afkoelen
Bordopmaak
- Doe in een kommetje een laagje melk en schep hier de Mämmi bij.
- Werk het gerecht af met fijne kristal suiker naar smaak.
Bestel ingrediënten