Mediterrane borrelplank met Spaanse chorizokroketjes, piri piri kippenboutjes en calamaris à la romana
4 couverts
Ingrediënten
- 140 gr Italiamix zongerijpte olijven
- 55 gr aïoli
- 1 st wit stokbrood à 400 gr
- 100 gr mangochutney
- 5 gr bieslook
- 1 gr koriander
- 1 st limoen
- 1/5 st bosui
Olie:
- 1 gr zout
- 1 gr witte peper
- 10 ml olijfolie
- 2 gr knoflookpulp
Tapas:
- 8 st Spaanse chorizokroketjes à 25 gr
- 8 st frango piri piri kippenboutjes à 27 gr
- 16 st calamaris à la romana à ca. 9 gr
Bereidingswijze
Benodigdheden: friteuse en heteluchtoven
- Laat de olijven uitlekken en doe in een schaaltje.
- Meng alle ingrediënten voor de knoflookolie. Snij het stokbrood in plakken, besprenkel met de olie en bak ze ca. 8 minuten in de oven op 180°C.
- Snij de limoen in partjes, de bosui in ringetjes, hak de koriander en snipper de bieslook.
- Schep de aïoli en de chutney in een schaaltje en garneer met bieslook en koriander.
- Verwarm de kippenboutjes ca. 12 minuten in een oven op 180°C. Garneer ze met de partjes limoen.
- Frituur de inktvis en kroketjes goudbruin in de olie, laat uitlekken en doe in schaaltjes. Garneer de inktvis met de uienringetjes.
Bordopmaak
-
Zet alles op een plank of presenteerblad.
Bestel ingrediënten