Cremaschi Furlotti

Cremaschi Furlotti is een authentiek Chileens familie wijnhuis met wel 130 jaar ervaring. Het begon allemaal in Crema, een dorp in de provincie Cremona in de Italiaanse regio Lombardije. De familienaam is gerelateerd aan de stad, aangezien Cremaschi het meervoud is van Cremasco, een inwoner van Crema. Ze verhuisden naar Argentinië en stichtten de eerste wijngaard in Mendoza in 1893 en bouwden het uit tot de vierde grootste wijnmakerij met 3600 hectare aan grond. In 1979 stak Sir Pablo Cremaschi Furlotti de Andes over en begon toen de huidige wijnmakerij in Maule, Chili.

Momenteel, in de vierde generatie, houden de twee broers, Sebastian en Andres, toezicht op de groei van de wijnmakerij van 400 hectare. De familiegeschiedenis omvat twee ridders en een uitvinder: Angel Furlotti - die het eerste landgoed in Mendoza stichtte - werd in 1927 geridderd door de Italiaanse koning. Een eer die Sir Pablo Cremaschi Furlotti - de huidige erevoorzitter - in 2016 heeft mogen ontvangen van Ordine Della Stella D'Italia. Victor Cremaschi ontving zijn patent in 1951 voor het uitvinden van het continue fermentatieproces.

 

De wijnmakerij bevindt zich in San Javier de Loncomilla, wat Gouden Hoofd betekent in Mapudungun (de taal van de inheemse bevolking). Twee vitale rivieren lopen hierlangs: Maule van oost naar west en Loncomilla van zuid naar noord.

De wijngaarden liggen aan de voet van het 50 miljoen oude majestueuze Andesgebergte en zorgen voor een verkoelend briesje tijdens de zomeravonden. In combinatie met de hete zomerdagen zorgt het echter voor een significante dagelijkse temperatuurvariatie tot wel 20°C, wat stress veroorzaakt bij de planten die het hoge gehalte aan antioxidanten veroorzaken.

Onze bekroonde wijnen komen van de Peñasco-wijngaard. Peñasco betekent Boulders afkomstig van de gigantische overstromingen van miljoenen jaren geleden. Deze arme granietbodem met belangrijke evolutieniveaus zorgt voor een uitstekende structuur, een breder en zwaarder mondgevoel en zachte tannines. Het is perfect voor witte wijnen omdat het de zuurgraad zeer goed behoudt, minerale tonen levert en lang in de mond. Aan de andere kant wordt deze zuurgraad in rode wijnen overgebracht naar frissere, lichtere, levendigere wijnen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.
    Ik heb eenvraag