Mexicaanse Stamppot met kidneybonen en cheddar
4 personen
20 minuten
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Aviko.
Ingrediënten
- 1 kg Aviko Premium Super Mash
- 200 g rode paprika
- 160 g rode ui
- 60 g jalapeño pepers
- 60 g bosui
- 30 ml olijfolie
- 400 g rode kidneybonen (uitgelekt uit blik)
- 200 g geraspte cheddar kaas
Bereidingswijze
- Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui. Snijd de jalapeño
pepers klein. Snijd de bosui in ringetjes. - Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen
op de verpakking. - Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de paprika en
rode ui in 4 minuten knapperig gaar. Schep de kidneybonen erdoor
en verwarm nog 2 minuten. - Schep ¾ van het paprika-bonenmengsel, de jalapeño pepers,
bosui en kaas door de puree. Breng op smaak met zout. - Schep de stamppopt op 4 borden en garneer met de rest van
het paprika-bonenmengsel, de jalapeño pepers, bosui en kaas.
Bestel ingrediënten