Miso met tonijntartaar zeewiercracker en gefrituurde garnalen
4 couverts
20 minuten
Ingrediënten
- 120 gr bosui
- 12 gr verse rode peper
- 100 gr rauwe, gepelde garnalen
- 40 gr noriten wasabi (zeewier crackers)
- 1/5 stuk paksoi
Miso:
- 100 gr Tokyo shoyu soup (soja/bonito bouillon)
- 60 ml ponzu lemon
- 440 ml water
Tonijntartaar:
- tonijnfilet
- 1 ml sesamolie
- 1 gr witte peper
- 1 gr zout
Tempurabeslag:
- 75 gr tempura battermix
- 3 gr zwart geroosterd sesamzaad
- 3 gr wasabi sesam heel
- 1 gr zout
- 20 ml water
Bereidingswijze
- Breng water aan de kook, voeg de bouillon en ponzu toe en maak af.
- Snij de tonijn fijn tot tartaar, meng de olie erdoor en maak af met zout en peper.
- Laat de garnalen ontdooien. Maak het tempurabeslag. Haal de garnalen door het beslag, frituur ze goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Was de peper, verwijder eventueel de zaadlijsten en snij in ringetjes. Snij ook de bosui in ringetjes en snij de paksoi in dunne reepjes.
Bordopmaak
- Druk de tonijntartaar in een steker en zet deze middenin een diep bord.
- Verwijder voorzichtig de steker. Leg een noriten wasabi op de tonijn met daarop de gefrituurde garnalen.
- Schenk de bouillon in het bord en strooi hier de paksoi, bosui en rode peper in. Naar wens kan de gefrituurde garnaal nog gegarneerd worden met wat schuin gesneden stukjes bosui.
Bestel ingrediënten