Mousse van mascarpone met gemarineerde vijgen en espuma van karnemelk met vanille
4 couverts
10 minuten
vegetarisch
Ingrediënten
- 4 st vijgen
- 60 gr suiker
- 20 ml crème de cassis
- 2 st citroen
- 400 ml cream plus mascarpone
- 200 ml karnemelk
- 1 stokje vanille
- 50 ml bosbessen coulis
- 50 gr suiker
- 2 st frambozen kletskop
- 60 gr crumble
- half bakje cress
- 12 st frambozen
- 4 gr pistache
Bereidingswijze
- Snijd de vijgen in dunne plakken en leg deze in de creme de cassis en breng dit geheel langzaam aan de kook. Zorg er voor dat de vijgen wel gaar worden maar dat er nog wel een bite in blijft.
- Sla de cream plus mascarpone op met suiker en maak deze op smaak met een paar druppels citroensap.
- Doe de bosbessen coulis in een pan en verwarm dit lichtjes samen met de kern van het vanille stokje, suiker en de karnemelk.
- Zorg er voor dat je goed met een garde in de pan blijft roeren zodat de karnemelk niet gaat schiften.
- Giet de gehele substantie door een zeef heen en meng het met de mascarpone en stop het vervolgens in een kidde met 2 slagroom patronen.
Bordopmaak
- Leg de gemarineerde vijgen in een rondje in het midden van het bord.
- Leg in het midden daarvan een quenelle mascarpone mousse.
- Doe aan weerskanten een toef mascarpone schuim met daarin een halve frambozen kletskop.
- Garneer het geheel af met de frambozen en pistache crumble.
Bestel ingrediënten