Oerfriet Stroganoff Sensatie met malse biefstuk, stroganoffsaus en champignons
10 personen
30 minuten
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Aviko.

Ingrediënten
- 2,5 kg Aviko Oerfriet
- 750 g sperziebonen
- 500 g kleine champignons
- 500 g (mini)komkommers
- 3 takjes peterselie
- 75 g roomboter
- 1,5 kg biefstuk
- 750 ml stroganoffsaus
- Olie om te frituren
Bereidingswijze
- Verhit de frituurolie tot 170 ºC. Dop de sperziebonen. Veeg de champignons schoon. Snijd de komkommer in plakjes. Hak de peterselie fijn.
- Kook de sperziebonen 8 minuten in water met zout tot ze beetgaar zijn. Smelt de boter in 3 ruime koekenpannen. Verdeel de biefstuk in 10 stukken en bestrooi ze met zout en peper. Bak de biefstuk 2-3 minuten per kant tot het vlees bruin en vanbinnen rosé is, of naar wens gaar. Laat de biefstuk 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
- Bak intussen 5 minuten de champignons in het achtergebleven bakvet. Verwarm de stroganoffsaus op laag vuur. Roer af en toe.
- Bak de Aviko Oerfriet in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat de friet goed uitlekken en schud om met zout naar smaak.
- Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Schep de friet op 10 borden. Verdeel de sperziebonen, de biefstuk, de stroganoffsaus, de champignons en de komkommer over de friet. Bestrooi met de peterselie.
Bestel ingrediënten