Oesters met champagne citroen en rode wijnazijn
4 couverts
10 min
Ingrediënten
- 12 st oesters fine de Claire Cap Horn nr. 3
- 2 st citroen
- 1 st sjalot
- Fles rode wijn azijn
- Fles champagne
- Crushed ijs
Bereidingswijze
- Zorg altijd voor de juiste bescherming voor je handen, voordat je de oesters gaat openmaken. Draag een speciaal oester-handschoen, of open ze in een theedoek. Gebruik een speciaal oestermes, zo voorkom je dat je de oester beschadigd.
- Pak de oester met de platte schelp naar boven met één hand vast.
- Steek het oestermes tussen de twee schelphelften, recht op het scharnier.
- Als je voelt dat de schelp mee gaat geven draai je het mes een kwartslag zodat de schelp volledig los komt.
- Snijd vervolgens langs de sluitspier naar het midden van de schelp, zodat de oester los komt van de schelp.
- Houd de oester goed recht/horizontaal, zodat er geen vocht uitloopt. Snijd de oester goed onderlangs door, check of de oester loskomt van de schep.
- Snipper de sjalot en snijd de citroenen door midden.
Bordopmaak
- Verdeel de crushed ijs op een grote schaal. Serveer de oester op de schaal met wat citroensap, rode wijnazijn en een gesnipperd sjalotje.
- Lekker samen met een glaasje champagne naar keuze!
Bestel ingrediënten