Old Amsterdam Burger met pancetta
4 personen
20 minuten
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Old Amsterdam.
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels balsamico azijn
- Zout en vers gemalen peper
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1.6 pond rundergehakt
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels Worcestershire saus
- 4 eetlepels olijfolie
- 8 plakken pancetta
- 4 plakken Old Amsterdam kaas
- 1 grote tomaat
- 8 plakken rustiek zwaar brood
- 4 blaadjes sla
Bereidingswijze
- Snijd de ui in ringen. Smelt de boter en bak hierin de uienringen met de suiker. Karameliseer de ringen, voeg balsamicoazijn toe en bak nog 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng vervolgens de mayonaise en de Spaanse paprika.
- Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Meng het vlees met de sojasaus en de Worcestershiresaus en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Rol balletjes van ongeveer 6 oz. elk en maak deze plat tot hamburgers.
- Bestrijk de burgers met olijfolie en bak ze in een koekenpan gedurende 4 tot 5 minuten aan elke kant tot ze bruin zijn.
- Bak ondertussen de pancetta in een andere pan tot ze licht krokant zijn.
- Leg de pancetta en een plakje Old Amsterdam bovenop elke burger. Dek af met het deksel en laat de kaas ongeveer 30 seconden smelten.
- Snij de tomaat in vier dikke plakken.
- Smeer een dikke laag van de pittige mayonaise op 4 plakken brood.
- Voeg een plakje tomaat, een burger en ten slotte een flinke portie gekarameliseerde uienringen toe en beleg elk met nog een sneetje brood.
Bestel ingrediënten