Traditionele oliebollen met poedersuiker
4 couverts
40 min
vegetarisch
Ingrediënten
- 250 ml melk
- 40 ml lauw water
- 20 gr boter
- 250 gr bloem
- 20 gr gist
- 40 gr krenten
- 40 gr rozijnen
- 50 gr appel
- 45 gr witte basterdsuiker
- 1 st citroen
- 1 ei
- 1 tl zout
- 1 tl poedersuiker
Bereidingswijze
- Wel de rozijnen en krenten voor circa 20 minuten in lauw warm water.
- Meng de melk met de boter in een pan, en voeg hier het gist aan toe. Zet het geheel zacht op het vuur.
- Schil de appel en rasp het fijn. Haal de rozijnen en krenten uit het water en meng deze met de geraspte appel.
- Doe de bloem in een mengkom en maak een klein kuiltje in het midden. Voeg hier het ei aan toe en meng het tot één geheel. Voeg nu de witte basterdsuiker hier aan toe en meng dit door. Giet hier al roerend de melk met gist aan toe. Tot slot voeg je de appel, rozijnen, het sap van ½ citroen en een mespuntje zout toe.
- Leg boven op de kom een uitgeknepen natte doek en laat het beslag voor ongeveer 45 min. rijzen.
- Schep het beslag voorzichtig met een grote ijslepel of een louche in de frituur op 175°C. Schep niet te veel oliebollen tegelijk in de frituur. Bak de oliebollen voor circa 6 minuten.
- Schep de oliebollen met een draadspaan uit de olie en laat goed uitlekken op papier. Garneer de oliebollen af met poedersuiker.
Bestel ingrediënten