Oliebollen met gerookte kalkoen en een créme van gans
4 personen
40 minuten
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 250 ml melk
- 20 gr boter
- 20 gr gist
- 20 gr witte basterdsuiker
- 1 ei
- 1 tl zout
- Tuinkers
- 100 gr gerookte kalkoen
- 40 gr ganzenrillettes
- 40 gr crème fraîche
- 1 spuitzak
Bereidingswijze
- Verwarm de melk met de boter in een pan en voeg de gist toe. Zet het geheel zacht op het vuur.
- Doe de bloem in een mengkom, maak een kuiltje in het midden en voeg het ei toe. Meng tot één geheel en voeg de witte basterdsuiker toe. Giet al roerend de melk met gistmassa erbij. Voeg een mespuntje zout toe en meng goed.
- Bedek de kom met een natte doek en laat het beslag ongeveer 45 minuten rijzen.
- Maak intussen de vulling door ganzenrillettes en crème fraîche te mengen en in een spuitzak te doen.
- Snijd de gerookte kalkoenfilet in dunne plakjes.
- Schep het gerezen beslag voorzichtig met een grote ijslepel of een schep in de frituur op 175°C. Bak de oliebollen circa 6 minuten.
- Haal de oliebollen met een draadspaan uit de olie en laat ze uitlekken op papier.
Bordopmaak
- Snijd de warme oliebollen open.
- Vul ze met dunne plakjes gerookte kalkoen.
- Maak het geheel af met een toefje ganzen crème.
- Garneer met tuinkers.
Serveer de oliebollen direct voor een feestelijk en smaakvol gerecht!
Bestel ingrediënten