Oosterse Stamppot met spruitjes, kokosmelk en pinda
4 personen
45 minuten
vegan
Ingrediënten
- 880 gr Aardappel
- 100 ml Kokosmelk
- 2 tl Currypasta
- Zout
- 40 gr Pinda
- 20 gr Gebakken uitjes
- 240 gr Spruitjes
- Stamppotstamper
- 50 gr Vega jus
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook ze in ruim gezouten water tot ze gaar zijn.
- Verwarm de pinda's gedurende 3 minuten op 180 graden.
- Laat de gekookte aardappelen uitlekken in een zeef.
- Hak 200 g spruitjes grof en blancheer ze kort. Trek 40 g spruitjesblaadjes los en blancheer deze ook.
- Stamp de uitgelekte aardappelen met kokosmelk, currypasta, zout en de gehakte spruitjes tot een smeuïge stamppot.
- Breng de Vega jus aan de kook met 50 ml water.
Bordopmaak
- Leg in het midden van het bord de stamppot en maak een kuiltje.
- Giet de hete jus in het kuiltje.
- Strooi de verwarmde pinda's over de stamppot.
- Maak het geheel af door de geblancheerde spruitjesblaadjes kunstig over de stamppot te draperen.
Bestel ingrediënten