Original Vitello Tonato met kalfsvlees, kappertjes en Tasty Tuna mayonaise
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Jean Baton.

Ingrediënten
- 250 gr kalfsmuis
- Tijm
- Rozemarijn
- Salie
- Zout
- Peper
- Knoflook
- Witte kookwijn
- 70 gr rucola
- 2 el kappertjes
- 8 st kapperappeltjes
- 2 plakken briochebrood
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm een pan water tot 55 graden. Maak een simpele marinade met tijm, rozemarijn, salie, grofgesneden ui, zout en peper en meng dit met 50 ml witte wijn.
- Schroei de kalfsmuis kort dicht in een pan en doe deze vervolgens samen met de marinade in een vacuümzak.
- Gaar de kalfsmuis voor 5 uur op 55 graden en koel dit hierna direct terug.
- Snijd als deze goed is teruggekoeld op de snijmachine in flinterdunne plakken.
- Rooster het brioche brood.
- Was de rucola en maak deze aan met een klein beetje olijfolie, peper en zout.
Bordopmaak
- Verdeel het kalfsvlees over twee borden. Leg rucola in het midden en verdeel hier overheen 1 el kappertjes en 4 kapperappeltjes. Maak af met de Tasty Tuna mayonaise en wat versgemalen zwarte peper.
- Serveer het gerecht met het geroosterde briochebrood.
Bestel ingrediënten