Gerookte paling met kapperappeltjes en aardappelsalade
4 couverts
30 minuten
Ingrediënten
- 200 gr gerookte paling
- 4 plukjes affilla cress
- 20 gr baby leaf
- 20 gr kapperappeltjes
Tempurabeslag:
- 90 gr tempura battermix
- 110 ml water
- 1 gr peper
- 2 gr zout
Aardappelsalade:
- 225 gr roseval aardappels
- 2 gr peterselie
- 2 gr bieslook
- 15 ml crème fraîche
- 15 gr augurken
- 15 gr grove mosterd
- 40 ml mayonaise
- 5 ml citroensap
- zout naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de aardappels brunoise, kook ze beetgaar en laat de blokjes afkoelen.
- Snijd ondertussen de kruiden en augurken klein en meng deze met de rest van de ingrediënten voor de salade.
- Houd wat bieslook apart om te garneren.
- Maak het tempurabeslag. Haver de kapperappeltjes en haal ze door het beslag.
- Frituur deze tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bordopmaak
- Maak op elk bord twee torentjes van aardappelsalade.
- Leg een knoop in de palingfilets en leg deze op elk torentje.
- Zet een puntje knoflookmayonaise op elke palingknoop en steek er een plukje cress tussen.
- Leg een gefrituurd kapper appeltje en wat baby leaf op elk bord en strooi tot slot de gesnipperde bieslook over het geheel.
Bestel ingrediënten