Parfait stilstaand ijs zonder gebruik van een ijsmachine
4 couverts
45 minuten
Ingrediënten
- 1 lt slagroom
- 320 gr suiker
- 6 eieren
- 2 dooiers
Bereidingswijze
- Sla de slagroom op met 150 gram suiker en zet deze koel.
- Meng de ander 170 gram suiker met de eieren en de eidooiers en sla deze au bain-marie op totdat er een witte massa ontstaat.
- Als de opgeslagen eieren 1 keer 'blub'doet is die gaar.
- Klop de massa terug op ijswater.
- Wanneer alles koud is opgeslagen kan je de slagroom er aan toevoegen.
- Stort het mengsel in een vormpje met plastic er in en vries het product aan.
Variatie
Je kan elk smaakstof toevoegen aan de eiermassa wanneer het moet worden opgeklopt.
Denkt aan:
- Vanille
- Bloedsinaasappel
- Sinasappel
- Citroen
- Grand Marnier
- Stroopwafel
- Hazelnoot
- Abrikozen
- Chocolade
- Nougatine
Bestel ingrediënten