Parfait van Limoncello met rood fruit
4 couverts
Ingrediënten
Parfait:
- 210 ml slagroom
- 75 gr eigeel
- 60 gr kristalsuiker
- 50 ml limoncello
Aardbeiden (om te drogen en voor de marinade):
- 280 ml water
- 350 gr kristalsuiker
- 140 ml rode tafelwijn
- 1 gr vanillestokje
- Hollandse aardbeien
- Verse munt
Garneerfruit:
- 65 gr bosbessen
- 65 gr bramen
- 65 gr frambozen
- 180 gr kersen
Munt (voor de marinade en de garnering:
- 12 gr verse munt
Vanillesaus:
- 200 ml crème anglaise
Bereidingswijze
Benodigdheden: hete luchtoven
- Klop voor de parfait de slagroom lobbig op en zet deze vervolgens koud.
- De eidooier en suiker au bain marie opkloppen totdat je er mooie draaien in kunt trekken. Klop het vervolgens koud en voeg de limoncello toe. Verdeel het over een siliconen mat en zet het in de vriezer.
- Snij een paar aardbeien in dunne plakjes en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Droog de aardbeien op 100°C in oven tot ze krokant zijn. Dit duurt ongeveer 3 uur.
- Snij de munt in dunne reepjes. Kook voor de aardbeienmarinade het water met de suiker, het vanillestokje en de rode wijn op tot de suiker is opgelost. Koel het geheel terug en voeg de gesneden munt toe. Ontkroon de rest van de aardbeien en snij ze in partjes. Doe ze in de marinade en laat het een paar uur marineren.
- Snij de kersen bijna doormidden en haal voorzichtig de pit eruit. Druk de 2 helften weer tegen elkaar aan. Meng de frambozen, bramen en bosbessen door elkaar. Pluk een paar munttopjes.
Bordopmaak
-
Druk de parfaits voorzichtig uit de vorm en verdeel ze over het bord.
-
Leg al het fruit rond de parfait en steek hier de topjes munt tussen.
-
Druk voorzichtig de gedroogde aardbeienplakjes in de parfait en nappeer tot slot de vanillesaus op het bord.
Bestel ingrediënten