Romige kokos-pompoensoep met een oosters tintje
4 couverts
20 minuten
vegetarisch
Ingrediënten
- 2 gr vadouvan kruiden
- 200 ml kokosmelk
- 12 ml groentebouillon
- 6 ml rijstolie
- 30 ml water
- 45 ml koksroom
- 50 gr uien
- 620 gr flespompoen
- 10 gr sereh
- 3 gr knoflook
- 10 gr gember
- 1 gr rode peper
Ter garnering
- 20 gr verse kokosnoot
- 8 gr verse koriander
- 1 st bosui
- 8 gr verse koriander
- 4 gr verse rode peper
- 8 ml olijfolie
Bereidingswijze
- Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en hak de peper en de knoflook fijn.
- Schil de pompoen, lepel het vruchtvlees uit de pompoen en doe dit met alle overige ingrediënten in een pan en kook het op.
- Laat alles op laag vuur sudderen en verwijder na ca. een uur de gember en de sereh.
- Pureer het mengsel tot een gladde soep en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Zaag de kokosnoot door en snij dunne linten van het vruchtvlees. Snij de bosui in ringetjes en pluk de koriander.
- Verwijder de zaadlijsten van de peper en snij de peper in lange, dunne reepjes.
- Meng de kokos, bosui, koriander en peper door elkaar.
Bordopmaak
- Schep de soep in een diep bord.
- Leg wat van het groentemengsel als een hoopje in het midden van de soep.
- Nappeer eventueel nog wat (kokos)olie in de soep.
Bestel ingrediënten