Poussin uit de oven met tijm, rozemarijn en citroen
4 couverts
Ingrediënten
- 4 st poussin
- 100 gr roomboter
- 12 tenen knoflook
- 4 takjes tijm
- 4 takje rozemarijn
- 4 sjalotten
- 4 partjes citroen (met schil)
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
- Strooi peper en zout in de borstholte van de poussin. Doe daarna een flinke klont boter, 1 sjalot, een takje tijm en rozemarijn en een partje citroen in de in poussin.
- Vet een ovenschaal in met olie en leg hier de poussin in. Zet de schaal 10 minuten in de oven op 225°C, draai de poussin om, draai de temperatuur terug naar 90°C tot de poussin een kerntemperatuur heeft van 67°C.
Bordopmaak
- Serveer de poussin op een mooie schaal of plank.
Bestel ingrediënten