Bread and butter pudding met vanille, pecannoten en suikerbrood
4 couverts
1 uur
Ingrediënten
- 100 gr suiker
- 50 gr abrikozenjam
- 5 gr vanillesuiker
- 350 gr tutti frutti
- 200 gr pecannoten
- 250 gr suikerbrood
- 210 ml ongezoete slagroom
- 180 ml volle melk
- 100 gr ongezouten roomboter
- 150 gr eigeel (of ongeveer 6 eidooiers)
Bereidingswijze
- Snijd het suikerbrood in blokjes van ca. 1 x 1 cm.
- Bestrijk het suikerbrood met roomboter en jam. Strooi over het suikerbrood de suiker.
- Verwarm de melk, slagroom en vanillesuiker en voeg tot slot het eigeel toe*.
- Hak de tutti frutti en pecannoten in kleine, gelijke stukjes. Strooi dit allemaal over het suikerbrood.
- Bedek de gietijzeren bakvorm met bakpapier en verdeel hier het brood gelijkmatig in. Giet het mengsel van melk, slagroom, vanillesuiker en eigeel er over.
- Plaats de schaal ca. 45 minuten op de barbecue met een platesetter/heatdeflector (temperatuur 150°C).
*Let op: na het toevoegen van het eigeel aan het mengsel niet meer opkoken!
Bestel ingrediënten