Procureur stripes in zoete soya saus
4 couverts
1 uur en 45 min
Ingrediënten
- 700 gr varkens procureur (hals)
- 200 ml yakitori saus (Yama)
- 200 ml gecon. tempura saus (Yama)
- 50 ml rijst azijn
- 180 ml hoisin saus
- 50 ml strijk marinade piri piri
- 1 liter water
- 1 rode peper (naar smaak)
- 100 gr macedamia noten
Bereidingswijze
- Snijd de procureur in repen van ongeveer 2 bij 8 centimeter. Grill de procureur-repen even hard en kort aan op een hete BBQ of in een droge hete koekenpan.
- Voeg alle ingrediënten samen in een ruime pan en kook de procureur circa 1 uur tot dat de procureur-repen zacht zijn. Laat ze afkoelen in het kookvocht.
- Gebruik een zeef om het vlees af te gieten. Vang de saus op! Kook de saus vervolgens in totdat het een mooi stroperige saus is.
- Grill de procureur-reepje even kort op een BBQ of gril en bestrijk ze met de saus.
Bordopmaak
Serveer de procureur stripes met een beetje gehakte macedamianootjes en eventueel wat gebakken rijst.
Wijntip
Nogales 2015 Carmenere Reserve Colchagua Valley Chili
Hij heeft een prachtige, diepe paarse kleur. In de neus zijn duidelijke tonen van rijp zwart fruit te vinden. Daarnaast ruiken we een subtiele peper en chocolade. De Nogales Carmenère Reserva is mondvullend, rijk, dik en vol van smaak. Een zeer mooie structuur, fijnen tannines en een heerlijke lange afdronk.
Bestel ingrediënten