Yakitori met sushi rijst, edamame en sesam dressing
4 couverts
15 min
Ingrediënten
- 200 gr sushi rijst
- 1 el zwarte sesamzaadjes
- ¼ spitskool
- 1 wortel
- 100 gr edamame boontjes
- 75 ml geroosterde sesam dressing
- 12 st yakitori spiesjes
- 100 ml yakitori saus (Yama)
Bereidingswijze
- Bereid de sushi rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Schaaf de spitskool op de mandoline in flinter dunne plakjes. Schil de wortel en schaaf deze ook in dunne plakjes en snijd deze vervolgens in dunne reepjes.
- Maak deze even kort aan met wat geroosterde sesam dressing. Meng de spitskool samen met de wortel en dressing door de edamame boontjes.
- Verwarm de yakitori spiesjes om en om. Ongeveer 4 minuten is voldoende. Dit kan zowel in de oven als in de koekenpan.
Bordopmaak
Serveer in een mooi take-away bakje. Schep de rijst erin, schep de koolsalade ernaast en leg de yakitori spiesjes erop. Maak af met wat yakitorisaus.
Wijntip
Fritz Walter 2019 Riesling Trocken
Kenmerkend zijn de mineralen en frisheid in de wijnen en deze Riesling voegt daar nog een aangename fruit tonen aan toe. In de neus geurende zomerachtige aroma's van sappige perzik en fruitige kruidigheid. In de mond is de wijn zacht, jeugdig en volumineus zonder opdringerig te zijn.
Bestel ingrediënten