Rijke gevulde vissoep met vongole, mosselen en garnalen
4 couverts
20 minuten
Ingrediënten
- 400 ml vissoep
- 80 gr vongole veraci (groot)
- 10 ml witte tafelwijn
- 80 gr black tiger garnalen 31/40
- 10 gr knoflookteentjes
- 120 gr mini-venkel
- 12 ml Colavita citroenolijfolie
- zout en peper naar smaak
- 1/4 bakje shiso zorri cress
- 1/4 bakje shiso motti cress
Bereidingswijze
- Verwarm de vissoep op laag vuur en breng langzaam tot het kookpunt.
- Ontdooi de mosselen en bak ze kort aan in een koekenpan.
- Spoel de vongole goed af in koud water en bak ze daarna aan in een hete, droge koekenpan. Blus af met de witte wijn.
- Ontdooi de garnalen. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Hak de knoflook fijn en bak de garnalen met de knoflook. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Blancheer de mini-venkel in water met wat zout.
Bordopmaak
- Doe de garnalen, vongole, mosselen en venkel in een diep bord en schenk de vissoep er over heen.
- Druppel wat citroenolie over de soep en garneer af met de cress-soorten.
Bestel ingrediënten