Rosquillas de Semana Santa Traditioneel Spaans Paas donuts
4 couverts
1,5 uur
vegetarisch
Ingrediënten
Siroop:
- 100 gr suiker
- 40 gr honing
- 1 st sinaasappel
- 2 st kaneel stokken
- 300 ml water
Deeg:
- 1 st sinaasappel
- 120 ml olijfolie
- 120 ml melk
- 65 gr suiker
- 60 ml sinaasappelsap
- 2 st eieren
- 390 gr bloem
- 6 gr bakpoeder
Bereidingswijze
- Haal met een zesteur de schil van de sinaasappel(kwart van de sinaasappel) af en meng deze met de olijfolie.
- Zet de pan met olie op laag vuur en laat deze voor circa 3 minuten zachtjes pruttelen.
- Haal vervolgens de olie van het vuur af en laat deze afkoelen.
- Doe de melk, suiker en het sap van de sinaasappel met de rest van de sinaasappelschillen in een bekken.
- Voeg hier ook de eieren en een derde van de olie aan toe.
- Meng het geheel tot een homogene massa.
- Voeg hier de bloem en het bakpoeder aan toe en klop het mengsel tot dat het een geheel glad beslag is.
- Laat het beslag nu 15 minuten rusten.
- Verwarm olie tot 170 graden Celsius.
- Gebruik het restant van de sinaasappel olie om je handen mee in te vetten en rol het deeg uit over de werkbank.
- Steek met een steker rond de donuts uit.
- Maak een gat in het midden van ongeveer 5 cm breed.
- Leg de donuts nu uit elkaar en laat ze voor ongeveer 10 minuten nog door rijzen.
- Bak in batches de donuts gaar aan elke kan in het frituurvet en laat ze vervolgens uitlekken op keuken papier.
Bordopmaak
- Dompel de donuts met een tang in de siroop.
- Laat de donuts vervolgens uitlekken op een rekje.
- Bestrijk vervolgens de donuts met suiker.
Bestel ingrediënten